Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen. Foto: SVT

Polisen: ”Ingen fara för allmänheten”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar vidare på bred front efter att en man påträffats med en skottskada på Ålidhem i Umeå under natten. Ännu finns ingen misstänkt för gärningen.

– Jag vill påstå att det inte är någon fara för allmänheten, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Det var vid 03 natten mot måndagen som polisen larmades om en man som blivit skjuten i benet. Ett stort område på Ålidhem, där mannen hittades, är under förmiddagen fortsatt avspärrat. Enligt polisen så ska den skottskadade mannen efter omständigheterna må bra.

– Mannen har en skada som tyder på att det är ett skjutvapen, han har inte hunnit undersökas av rättsläkare än, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

”Allmänheten behöver inte oroa sig”

Polisen är initialt förtegen och har ingen misstänkt gripen för gärningen. De vill i nuläget inte säga om den skadade är känd av dem sedan tidigare, men menar att allmänheten inte bör känna någon oro.

– Jag påstå att det finns någon anledning för allmänheten att oroa sig, säger Jonsson och fortsätter:

– Det är tidigt i en pågående förundersökning, vi är inte klara på brottsplatsen och kommer hålla förhör igen med bland annat den skadade, vi kommer knacka dörr i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.