Efter frisläppandet – hör polisen om hur utredningen fortsätter Foto: Tommy Forsgren, SVT

Polisen: Mannen inte längre misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som anhöll misstänkt för mord och mordförsök efter skjutningen på Ersboda har nu friats från alla misstankar om brott.Det finns alltså ingen person frihetsberövad i nuläget.

Mannen anhölls skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mord och mordförsök efter dödsskjutningen på Ersboda. Efter flera förhör släpptes mannen ur polisens förvar och anhållandet hävdes.

Petter Mörk, mannens försvarsadvokat, sa till SVT Nyheter tidigare under fredagen att han väntade sig att hans klient skulle friskrivas som misstänkt.

Nu kan polisen bekräfta att mannen frias från alla misstankar om brott. Det innebär att ingen person sitter frihetsberövad i ärendet.

”Inte livshotande skador”

De två män som skadades allvarligt i skottlossningen som polisen beskrivit som en kriminell uppgörelse vårdas fortfarande på sjukhus. Deras nuvarande tillstånd är okänt.

– Som jag uppfattar det är det inte livshotande skador men vilken typ av skador kan jag inte kommentera, säger Ronny Adolfsson, länspolisområdeschef i Umeå.

Vidare menar polisen att allmänheten inte bör känna någon oro efter dödsskjutningen.

– Det här är ett allvarligt brott, men det rör sig som vi tidigare också sagt om en uppgörelse i kriminella kretsar. Vi ser inte att det föreligger någon fara för allmänheten, säger Ronny Adolfsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.