Polisen rubricerar händelsen bland annat som grovt vållande till kroppsskada. Foto: SVT.

Polisen utreder brott i samband med olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Två bussar och tre personbilar var inblandade i en svår trafikolycka på E4. Nu misstänker polisen brott i samband med händelsen.

Tre skadades allvarligt och tolv lindrigt. Ett 30-tal personer drabbades totalt, enligt polisens uppgifter. Nu utreds olyckan av polis, som misstänker brott.

I nuläget är rubriceringarna vårdslöshet i trafik, alternativt grov vårdslöshet i trafik, samt grovt vållande till kroppsskada. Ingen person är delgiven misstanke.

Ishalkan

Enligt polisen finns inga misstankar om trafiknykterhetsbrott i samband med olyckan. Samtliga fordon är tagna i beslag av polis för teknisk undersökning. Dokumentation från olycksplatsen pågår även under fredagen.

Polis ska ockå hålla förhör med inblandade, därefter tar jourhavande förundersökningsledare ställning till om någon ska delgivas misstanke för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishalkan

Mer i ämnet