Avspärrningar vid mordplatsen. Foto: SVT

Misstänkt mord i Umeå – intensiv utredning för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Umeå hittade i onsdags en kvinna i 60-årsåldern död. Efter att polisen gjort en brottsplatsundersökning utreds händelsen nu som mord.

I onsdags hittade polisen en kvinna i 60-årsåldern död på Berghem i Umeå. I tidigt skede fanns det en del oklarheter i ärendet gällande hur kvinnan avlidit. Men efter en brottsplatsundersökning har rubriceringen blivit klarare.

– Nu har man gjort en brottsplatsundersökning och då har bilden klarnat att det rör sig om mord alternativt dråp, säger polisens kommunikatör Marie Andersson.

Kvinna mördad i Umeå

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Utredningen är just nu inne i ett mycket intensivt skede berättar Olle Andersson, chef för enheten för grova brott vid polisen i Umeå.

– Det har varit fullt upp idag och vi håller fortfarande på med förhör och undersökningar där vi håller på med kartläggningar men mycket mer än så kan och vill jag inte berätta, säger Andersson.

LÄS MER: Grannen: ”Hon var en vänlig och trofast människa”

Rubriceringen var tidigare mord alternativt dråp, hur ser det ut nu?

– Det är mord. Det var tidigare en del oklarheter om det var en olycka men nu misstänks det som mord, säger han.

Det finns ingen skäligen misstänkt och var kvinnan hittats kan man inte kommentera i nuläget. Nya uppgifter eller övriga kommentarer kommer inte att lämnas förrän på fredag, berättar Olle Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet