Foto: Leif Henningsson

Polisen utreder samband mellan mordbränder

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkta mordbranden i Adak i helgen är en av flera som inträffat senaste två åren. Nu utreder polisen om de har något samband.

Kvinnan och dottern vaknade under natten mot lördag av lågorna men kunde rädda sig ut genom en källardörr, och nu sitter en man i 25-årsåldern anhållen misstänkt för mordbrand.

Det här är bara en av flera misstänkta mordbränder som skett på senare tid. För två år sen brann ett annat hus i utkanten av Adak. Under samma period brann också en turistanläggning i Stensund och i Malå blev en värmestuga för skidåkare i Norrbacken lågornas rov.

Mordbranden i Adak

Skelleftepolisen Lars Westermark säger till Västerbottensnytt att polisen nu undersöker om det finns något samband mellan de olika händelserna.

Åklagare Marie Andersson tror inte att hon kommer att hinna lämna in någon begäran om häktning i dag. Det kommer troligen att ske imorgon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbranden i Adak

Mer i ämnet