Efter den misstänkta mordbranden i Jörn vill polisen nu ha tips från allmänheten. Foto: SVT

Polisen vill ha tips efter branden i Jörn

Publicerad

Vid tidigare bränder i samma flerfamiljshus i Jörn var spridningsrisken liten. Därför bedömde polisen inte de bränderna som mordbrand. Nu vill man ha tips från allmänheten.

Anlagda bränder är svåra att utreda enligt Rasem Chebil vid Skellefteåpolisen. När det brann i ett flerfamiljshus i Jörn upprepade gånger fanns varken vittnen eller någon misstänkt gärningsman.

– Vi har jobbat med det här och gjort insatser, men det är svårt att ha täckning alla dygnets timmar, säger han.

Tidigare bränder i samma hus har till exempel handlat om vedklabbar som tänts på. Enligt Rasem Chelib har även räddningstjänsten bedömt att spridningsrisken var liten.

Polisen vill ha tips

Nu har en kvinna i 30-års åldern anhållits misstänkt för att ha anlagt nattens brand. Polisen efterlyser också vittnesuppgifter från nattens brand och tidigare bränder.

– Vi har hållit ett förhör. Nu är vi intresserad av iakttagelser på vad folk kan ha sett före och efter branden. I samma hus har tre skadegörelse genom brand gjorts så därför är vi intresserad, säger Rasem Chebil på skellefteåpolisen och hänvisar tipsare till polisens nummer 114 14.

Under dagen har tekniker undersökt brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.