Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Polisen vill komma i kontakt med vittnen efter mordförsöket på Morö Backe

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vill komma i kontakt med tre personer som befunnit sig på Morö Backe vid tidpunkten för mordförsöket på en liten flicka för drygt två veckor sedan. En kille på elsparkcykel, en kvinna med ett lekande barn samt en man med en hund hoppas nu utredarna komma i kontakt med.

Det var vid 17-tiden torsdagen 7 juli som flickan hittades svårt skadad i ett skogsparti på Morö Backe. En pojke, under 15 år, misstänks ligga bakom överfallet som rubriceras som försök till mord samt grov våldtäkt mot barn.

Nu vill polisen komma i kontakt med tre specifika vittnen som är extra intressanta för utredningen, något Norran var först med att berätta.

Våldsdådet på Morö Backe

– Det finns tre specifika vittnen vi önskar att komma i kontakt med, det sedan andra vittnen nämnt dessa tre personer, säger Charlotte Burlin vid Skellefteåpolisen till SVT.

Tre specifika vittnena

Två av vittnena ska ha befunnit sig i området vid 16-tiden den aktuella dagen.

– Det rör sig om en kvinna som lekte med ett barn i lekparken vid Morö Backe skola. Vi vill även komma i kontakt med en man med en mindre hund som var och promenerade på en gångväg i närheten av brottsplatsen, säger Burlin och fortsätter:

– Den tredje personen är en kille med en elsparkcykel som fanns på plats då polis och ambulans hade anlänt. Killen ska ha pratat med några personer som stod på gångbanan en bit från brottsplatsen.

Utöver de tre specifika vittnena är polisen fortsatt intresserade att komma i kontakt med eventuella vittnen som befunnit sig i området och som ännu inte haft kontakt med polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet