• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

André Westberg, gruppchef på ungdomsgruppen vid polisen i region nord. Foto: TT/Privat

Ungdomspolisen öppnar ny telefonlinje

Publicerad

Polisen i Umeå har öppnat en ny telefonlinje dit alla som är oroliga för unga kan höra av sig för att få råd.
– Det kan handla om narkotikamisstankar, näthat eller sexuella trakasserier, säger André Westberg, gruppchef för ungdomspolisen i Umeå.

Efter ett möte mellan poliser i Umeå och rektorer på olika skolor insåg man att det fanns ett stort behov av rådgivning när det kommer till problem som unga kommer i kontakt med. Därför öppnas nu denna ungdomslinje.

– Allt som rör ungdomar kan man ringa om, säger André Westberg.

Westberg berättar att det inte alltid är så att polisen har svaren, men att de ofta vet vart man kan vända sig. Poliserna kommer att svara på samtalen som kommer in i den mån de hinner.

– Har man otur när man ringer så kan det vara tomt här för att vi är ute på något akut. Men om vi inte svarar idag så kan man ringa imorgon och få hjälp då, säger Westberg.

”Öppen för alla”

Alla som vill kan ringa och be om hjälp och än så länge har responsen på telefonlinjen varit positiv.

– Hittills tror jag att alla är nöjda. De som ringer är allt från rektorer, till lärare, socialtjänst eller föräldrar. En bred palett av samtal och den är öppen för alla. Alla berörs ju på något sätt, säger Westberg.

Så når du polisens ungdomslinje:

Visa

För rådgivning och tips gällande ungdomar och ungdomsbrott i lokalpolisområde Umeå, ring 010-568 24 00.

Vid pågående brott, ring 112. Vill du göra en polisanmälan, ring 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer