Foto: SVT

Polisens uppmaning på skolavslutningen: ”Fira hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Än så länge har studentfirandet varit lugnt i Skellefteå. Men eftersom firandet inte är lika uppstyrt som tidigare år har polisen svårt att veta vad som väntar under skolavslutningsveckan enligt kommunpolis Eva Öberg Öström.

På grund av coronapandemin har balen skjutits fram, studentflaken är förbjudna och studentfesten på Stadshotellet är inställd.

Ett vanligt år brukar stöket på skolavslutningen se ut ungefär som vilken vanlig helg som helst enligt kommunpolisen. Nu försöker polisen ta höjd för ett firande som de inte vet hur det kommer se ut.

I klippet berättar Eva Öberg Öström om hur polisen förbereder sig. Och hon har en uppmaning till föräldrarna.

Skolavslutningen Skellefteå 2020

Gymnasiet

Åk 1 gymnasiet och introduktionsprogram slutar 5 juni – digitalt

Åk 2 gymnasiet slutar 9 juni – digitalt

Åk 1–4 gymnasiesärskolan slutar 9 juni (klassvis med schema utan anhöriga)

Åk 3 gymnasiet slutar 9 juni (klassvis med schema utan anhöriga). De träffas klassvis tillsammans med mentor enligt ett schema och betygsutdelning sker i klassrummet. Sedan kommer det att ske ett utspring klassvis utan publik.

Grundskolan

Förskoleklass – Åk 8 slutar 10 juni (vanlig skoldag)

Åk 9 slutar 11 juni (klassvis med aktivitet. En del har gemensam lunch)

Källa: Skellefteå kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.