Polisstationen i Vännäs utsattes i helgen för vandalism. Foto: Skärmdump, TT

Polisstationen i Vännäs vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden på lördagen fick polisen in en anmälan om att stationen i Vännäs utsatts för skadegörelse. Någon har kastat in en sten genom en ruta på byggnaden.

En förbipasserande noterade skadegörelsen under lördagen och slog larm.

– Det är inga konstigheter egentligen. Någon har kastat en sten som gjort ett hål rakt genom fönstret in till ett kontor. Det var ingen inne i fastigheten när det här hände, säger Börje Öhman, RLC-kommunikatör.

”Händer ju någon gång då och då”

Incidenten är inte den enda som riktats mot polis i helgen. I Västerås blev en polismans bostad beskjuten under natten mot lördag och nu i natt så blev polisstationen i Växjö vandaliserad. Öhman menar emellertid att händelsen i Vännäs inte är inspirerad av vad som hänt längre söderut.

– Det tycker jag inte, den slutsatsen kan man inte dra. Det händer ju någon gång då och då att våra lokaler utsätts för denna typ av skadegörelse.  En större polisstation har okrossbara fönster från markplan och upp ett par meter, men den här stationen är inte så stor.

– Sedan kan man även tillägga att det förvaras inget sekretessbelagt öppet, utan vi har rutiner för just sådant här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.