Foto: TT

Man anhållen för skjutningen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits för skjutningen mot en polisbostad i Västerås, misstänkt för försök till mord, det skriver TT.

Det var under natten mellan fredag och lördag som en polismans byggnad besköts med över 20 skott i Västerås. Inuti huset befann sig då polisbefälet och hans familj däribland två barn. Ingen person kom till skada, men familjen uppges vara mycket skärrad.

Under lördagen hämtades två män in till förhör med anledning av skjutningen mot polisens bostad. Kammaråklagaren Anne Sjöblom beslutade att en av dessa män skulle anhållas vilket skedde på kvällen vid 20:43, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen är i 20-årsåldern och är skäligen misstänkt för försök till mord.

Skott mot polisvilla Västerås

– Jag har anhållit en person som är skäligen misstänkt för det här. Jag kommer inte att uttala mig mer än så i ärendet de närmaste dagarna, säger Anne Sjöblom till TT.

Senast på tisdag klockan 12 ska hon bestämma om den anhållne mannen kommer att begäras häktad eller inte.

Den andra mannen som också hade hämtats in till förhör tidigare under dagen har frigivits, men är däremot inte avförd från utredningen.

Ingen känd hotbild

Polisen vill i nuläget inte säga vilken position som den drabbade polisen har inom myndigheten och heller inte vilken typ av vapen som har använts. Enligt polisområdeschefen Robert Wallén ska det dock inte ha funnits någon konkret hotbild mot polismannen, det skriver TT.

– Det man kan konstatera är att det här är ett väldigt allvarligt brott och att det är en kraftig våldsanvändning att skjuta med ett grovkalibrigt vapen. Det gör inte vem som helst, säger Wallén till TT.

Polisen kommer att ha en större närvaro ute i samhället i Västerås.

LÄS MER: Vittnet: ”Skotten gick rakt fram genom huset”

LÄS MER: Lista – Tidigare då mot poliser

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet