Foto: TT

Polischefen: ”Ren tur att ingen har blivit träffad”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 03:20 natten till lördagen avlossades ett 20-tal skott mot en bostad i Hagaberg i Västerås. I villan fanns ägaren, ett polisbefäl i Västerås, och dennes familj. Polismyndigheten beskriver händelsen som ett attentat och ”synnerligen allvarligt”.

Med anledning av nattens skottattentat mot en polis i Västerås hölls en presskonferens i polishuset i Västerås under lördagen.

– Vi har haft ett allvarligt mordförsök på en polis och hans familj. Det är en alldeles vanlig polis, en av alla våra poliser som jobbar där ute. Ingen speciell utan en vanlig duktig polis som blivit utsatt. Det är oerhört allvarligt, säger regionpolisområdeschef i region Mitt, Carin Götblad.

– Det är ren tur att ingen blev träffad. Det är stor förödelse i huset. Vi hittade en mängd grovkalibrig ammunition utanför, fortsätter Carin Götblad.

Riktat mot polisen

Polisen och hans familj är förda i säkerhet. Nu fortsätter polisen med att jobba med att utreda brottet, säkra arbetsmiljön och förhindra att fler brott sker mot polisen.

– Vi jobbar med att förhindra fler grova brott mot polisen nu. Vi utgår ifrån att det här är riktat mot polisen och vår verksamhet, säger Robert Wallén, polisområdeschefen i Västmanland.

”Vi kommer inte backa”

Lars Jansson är lokalpolisområdeschef i Västerås och säger att de stöttar den drabbade medarbetaren så gott de kan.

– Det är en tragedi för vår medarbetare och hans famlij. Hans hus och hem är sönderskjutet, familjens liv slås i spillror. Det är djupt tragiskt, säger Lars Jansson.

Enligt polisen fortsätter nu utredningsåtgärderna men ännu är ingen gripen.

– Vi kommer inte backa. Vi måste fortsätta att jobba hårt mot de problem vi har i den här staden, säger Lars Jansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.