Jerry Sellin. Foto: Arkiv/SVT

Politiker lämnar alla sina uppdrag med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har varit turbulenta för Jerry Sellin (oberoende). Efter omkring 16 år som kommunpolitiker i Åsele kommun meddelade han under tisdagen att han lämnar alla sina politiska uppdrag.

Det har varit många turer kring Åselepolitikern Jerry Sellin de senaste åren. Efter omfattande konflikter valde han, tillsammans med två partikollegor, att i fjol lämna partiet Opinion och bli politisk vilde. Men att det skulle vara några oenigheter inom politiken som ligger bakom hans beslut slår han starkt ifrån sig.

– Visst har jag lagt mig i lite allt möjligt här i Åsele och kanske varit ett litet orosmoment, men det är absolut inga oenigheter med andra politiker som ligger bakom mitt beslut, säger Jerry Sellin (oberoende).

Förnekar att polisanmälan ligger bakom

I vintras blev Sellin polisanmäld för ekonomiska oegentligheter av Åselepartiets ordförande Brage Sundberg efter att Sellin felaktigen fått ut 36.000 kronor från försäkringskassan. Men inte heller det menar han ska ha något att göra med hans beslut.

– Nej, det där hade jag totalt förträngt tills du påpekade det nu. Jag har inte hört ett pip om det och försäkringskassan säger att de inte har något kontrollärende gentemot mig och att de inte begriper att ärendet kan ligga hos ekobrottsmyndigheten.

Prioriterar barnen

I stället menar han att det är personliga skäl som ligger bakom hans beslut.

– Jag har funderat på det här sedan i våras. Jag har suttit som kommunpolitiker i omkring 16 år, den senaste tiden har jag tagit på mig allt fler uppdrag både fackligt och politiskt och man har ju småbarn hemma så någonstans måste man börja prioritera.

Vad han ska göra i stället åretstår att se. Enligt Sellin själv ska han kanske söka något nytt arbete.

Under tisdagen meddelade han partierna och kommunkansliet att han från och med dagens datum lämnar alla sina politiska uppdrag. Hans ersättare blir i stället Andreas From (oberoende).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.