Foto: Ante Fahlén / Daniel Marklund, SVT

Magnus Johansson (S) avgår från alla uppdrag i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Politikern Magnus Johansson (S) i Vilhelmina har beslutat att kliva av alla sina uppdrag. Detta efter interna konflikter.

– Jag måste kunna se mig själv i spegeln och stå upp för mina värderingar, säger Magnus Johansson.

Socialdemokratiska politikern Magnus Johansson (S) har under mandatperioden 2018-2022 stått som förstanamn på Vilhelmina socialdemokraters

fullmäktigelista. Han har även varit gruppledare och kommunstyrelsens vice ordförande.

Under torsdagen meddelande han att han lämnar alla sina uppdrag i kommunen och inom partiet från och med 1 mars. Han kommer dock att fullfölja sitt uppdrag inom kommunfullmäktige resterande tid av mandatperioden.

– Där är de väljarna som gett mig förtroendet att representera dem, skriver Magnus Johansson i ett meddelande till SVT Nyheter.

”Står upp för mina värderingar”

Han menar dock att han inte ser partiets förtroende längre för att förtsätta arbetet.

– Jag måste kunna se mig själv i spegeln och stå upp för mina värderingar. Självklart kommer jag sakna mina tidigare uppdrag, man engagerar sig av en orsak i att vilja vara med och förändra eller förbättra.

Anledningen bakom avhoppet

Magnus Johansson har skrivit om beslutet på sin blogg:

”Redan före jul var jag beredd på att avgå från mina samtliga uppdrag utifrån ”incidenter” som skett, men i samtal, dels inom partiet, men även med valberedningen, blev det inte så. Dock blev detta betraktat som en intern konflikt mellan olika parter och inte som jag anser; en fråga om bemötande, förtroende och tillit till partivänner och tjänstepersoner som borde behandlas inom partiet och dess olika beslutande organ.”

– Alla är eniga om att det är tråkigt att han lämnar. Magnus har varit en värdefull partivän och en viktig röst i kommunen. Det har skett olika händelser och situationer som lett upp till detta. Vi har alltid inställningen att lösa ut saker men vi kommer lägga extra fokus på det nu, säger Andreas Eliasson (S), ordförande i arbetarkommunens styrelse.

Med valåret runt hörnet är det viktigt att hitta en ny vice ordförande. Detta kommer behövas diskuteras mer innan en ny kommunlista för partiet kan presenteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.