Postnords operativa chef Mathias Krümmel: ”Jag ser extremt allvarligt på den här situationen” Foto: SVT

Postnordchefen om nya bilarna: ”Helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Postnord kan inte använda sina 500 nya postbilar. Efter flera incidenter har flera hundra bilar tagits ur drift norr om Dalälven. De nya bilarna klarar inte av vinterväglaget något som är helt oacceptabelt enligt företagets operativa chef.

I Umeåtrakten handlar det om cirka 100 fordon som har fått ställas av. Detta var Västerbottens-kuriren först med att berätta. Problemen upptäcktes i början av förra veckan då man hade flera incidenter med bilar vars bromsverkan kraftigt försämrats.

– Det gjorde att jag tog beslutet att ställa alla bilar där det är minusgrader eller snö. Den kombinationen har påverkat det här, säger Postnords operativa chef Mathias Krümmel.

Har någon olycka inträffat?

– Nej som tur är har varken allmänheten eller någon av våra medarbetare drabbats av någon olycka, säger Krümmel.

”Helt oacceptabelt”

Nu har Postnord en intensiv dialog med Renault som tagit bilarna till verkstaden för att se vad som blivit fel. Någon exakt prognos för när problemen kan vara lösta har man inte. När de nya postbilarna upphandlades var ett av kraven att de skulle klara vinterväglag och det faktum att det inte är så är inte bra menar Mathias Krümmel.

– Jag ser extremt allvarligt på den här situationen och det är helt oacceptabelt att vi har incidenter där vi har medarbetare som kan komma till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.