– Fler jagar och inte minst fler kvinnor som börjar jaga, vilket är otroligt kul och något vi belyser i programmet, säger producenten Roberth Moström. Foto: Baldur Bragason/SVT

Premiär för SVT:s nya program Jaktliv: ”Äntligen finns ett jaktprogram”

Uppdaterad
Publicerad

På måndag är det premiär för SVT:s nya serie: Jaktliv. Programmet fyller ett tomrum som funnits i TV-tablån många år, menar producenten Roberth Moström.

– Äntligen finns det ett jaktprogram, säger han.

För jaktintresserade personer finns idag en nyhet i SVT:s programutbud. Den nya serien Jaktliv har nämligen premiär och det är något som varit efterlängtat enligt jägaren tillika producenten Roberth Moström.

– Personligen förstår jag inte varför jaktprogram inte funnits på så många år. Det har saknas och jakten är en stor del av många människors liv. Äntligen finns det, säger han.

”Fler jagar”

Programmet görs i Umeå. I åtta avsnitt följer vi jägarna Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström som reser runt i Sverige och träffar olika jaktlag. Varje avsnitt har ett eget tema, till exempel om älgjakten i Västerbotten

– Intresset för jakt tror jag är växande. Fler jagar och inte minst fler kvinnor som börjar jaga, vilket är otroligt kul och något vi belyser i programmet, säger Moström.

Samtliga avsnitt är redan nu publicerade på SVT Play. Det finns även fördjupningsdelar till varje program.

– Det är en spännande dag att se hur det tas emot. Vi håller tummarna att programmet uppskattas och att tittarna får lära sig något, säger Moström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.