• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesvägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Flera säljare i Umeå har tvingats sänka priserna på bostäderna, för att få sålt. – Det har varit svajigt, säger mäklaren Malin Persson. Foto: SVT.

Flera bostäder i Umeå har fått sänkt pris

Uppdaterad
Publicerad

Prisutvecklingen på bostäder i Umeå har stannat upp.

– Det har varit svajigt på de mindre bostadsrätterna. Där har vi haft en stagnation i höst, säger Malin Persson, mäklare i Umeå.

Andra mäklare vittnar om samma sak.

– Färre budgivningar, lite trögare och ibland också prissänkningar, säger Magnus Forsberg.

Inte hänt på flera år

Av 200 bostäder på mäklarsajten Hemnet är ungefär 22 prissänkta idag i Umeå. Det har inte hänt på flera år. En 5:a på Rådhusesplanaden är sänkt med 420.000 kronor, en 3:a på Haga med 200.000 kronor och en 1:a på Mariehem med 100.000 kronor.

Av de ungefär 200 lägenheterna är inga prishöjda .

– Det är inte alla säljare som vill gå ned i pris, men så ser verkligenheten ut i Umeå just nu. Vi har sannolikt nått ”all time high” för den här gången, säger Magnus Forsberg.

Skellefteå påverkas av batterifabriken

Även i Skellefteå känner mäklarna att det har börjat lugna ner sig, men priserna har inte backat.

– Nya batterifabriken kommer också att påverka oss, säger Sofie Lundberg, mäklare i Skellefteå.

Riksbyggen säljer nu 130 nya lägenheter på Strömsör. Över 700 har anmält intresse, men lägenheterna är inte prissatta ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.