Foto: SVT

Projektledaren vädjar: ”Respektera avspärrningarna”

Publicerad

Nu har arbetet med att bygga västra länken dragit igång på allvar på flera håll i Umeå och om drygt två år, i oktober 2021, ska trafiken släppas på.

Det är nog få umebor som missat att de stora arbeten som nu görs för att färdigställa ringleden runt Umeå. Det som just nu pågår är sprängningsarbeten bakom travet, det har avverkats skog på Umedalen och fraktas schaktmassor på Röbäckslätten.

Dessutom förbereds det för det första brostödet för bron som ska gå över Umeälven. Under arbetets gång har det redan varit och kommer fortsätta vara en del störningar för såväl de som bor nära arbetsplatserna, som för de som ska passera. 

– När det är ett sånt här stort bygge så blir det störningar och det kommer att påverka en del framförallt på de ställen där vi korsar befintlig trafik. Men vi försöker ändå att se till att störningarna blir så få som möjligt för de som behöver använda vägen och gång- och cykelvägarna, säger Per Andersson, projektledare vid Trafikverket.

Respektera avspärrningar

Tidvis kan det vara stora områden som spärras av, beroende på vilken typ av arbete som måste utföras. I samband med en avspärrning skyltas det upp på platsen och man informerar på Trafikverkets hemsida. Per Andersson vädjar också till allmänheten att respektera de avspärrningar som görs.

– Det är ju ett arbetsområde och det är ju mycket arbetsmaskiner som rör sig i området och det kanske inte är alltid att de som kör ser allting. Och om det rör sig mycket folk på området blir det mycket att hålla koll på. Dessutom gör vi en del sprängningsarbeten. Vi varnar med ljudsignaler men det är bra att inte vara allt för nära när vi spränger. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.