Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vårdförbundet lämnar över vykort till regionen. Foto: Berno Jonsson, SVT

Protester från vårdanställda i Västerbotten vid regionfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla arbetspass, indragen semester och för låg bemanning gör att Vårdförbundet i Västerbotten nu protesterar. Tusen vykort från anställda i hela länet överlämnades till regionpolitikerna under tisdagen.

Det var efter ett uttalande i en film av hälso- och sjukvårdsdirektören Brita Winsa om att regionen gör allt för att man ska ha kul på jobbet som Vårdförbundet reagerade starkt.

– Det är omöjligt för oss att ha kul på jobbet så uttalandet från ledningen blir helt fel. Vi har jättemycket övertid, får inga raster och flera fick indragen semester i somras då det fattades folk, säger Jenny Olsson som är Vårdförbundets ordförande i Västerbotten.

Regionpolitikerna lyssnade och tog emot vykorten som överlämnades.

– Vi håller med om att vi har stora utmaningar framför oss och nu är det viktigt att vi får till en dialog så vi tillsammans kan hitta lösningar, säger regionrådet Peter Olofsson (S).

SVT har försökt att nå Brita Winsa som uttalar sig i regionens video.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.