Foto: Privat.

Rådjur dog i trafikolycka – djurpark har tagit emot ungarna

Uppdaterad
Publicerad

En bilist kolliderade natten mot tisdag med ett rådjur. När en jägare kom till platsen för att ta hand om det avlidna rådjuret gjorde han en hjärtskärande upptäckt. En kort bit därifrån låg två små rådjur, endast några dagar gamla. Nu har de tagits om hand av Lycksele djurpark.

Kollisionen inträffade på länsväg 363 i höjd med Mesele utanför Vindeln strax efter klockan ett natten mot tisdag. En eftersöksjägare skickades ut till olycksplatsen under tisdagsmorgonen och fann rådjuret liggandes avliden i ett dike.

Det han även upptäckte var att rådjuret hade mjölk och när han hade gått runt i området ett tag fann han två små rådjur som endast var några dagar gamla. Lycksele djurpark har tagit emot de föräldralösa rådjuren.

– Jo, de kom hit i morse. De är ganska små och den ena betydligt mindre än den andra, säger Lycksele djurparks vd Irene Sjögren.

– Hittills verkar båda må bra och nu får vi hoppas att fortsätter på det spåret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.