Foto: TT

Region Västerbotten varnar för bedragare som ringer äldre

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten varnar för bedragare. Personer som utger sig ringa från regionen försöker få äldre att uppge sitt bank-id.

Under onsdagen har regionen fått rapporter om personer som uppger sig ringa från Region Västerbotten och ber äldre om bank-id. Personerna säger sig ringa från en hälsocentral och ska ändra bokningstiden för dos 2 och får då personen att uppge sitt bank-id.

– Vi vill uppmana alla att aldrig lämna ut ett bank-id. Från regionens sida tar vi inte kontakt med invånare på detta sätt, säger regionens vaccinsamordnare Ronny Lestander i ett pressutskick.

Regionen förtydligar nu att ingen från vården oväntat kommer att ringa upp och be dig identifiera dig med din bankdosa eller bank-id, oavsett anledning. Vaccinationen är gratis och om någon vill ha betalt så handlar det om bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.