Victor Pott, Henry Wallmark och Kevin Nerpin gör sig startklara med funktionärerna Mia Renström och Håkke Furberg. Foto: Andreas Olofsson

Rodelsällskap anordnade fartfyllt race

Uppdaterad
Publicerad

Det bjöds på både fart och fläkt när folk i alla åldrar tävlade i Sledcross i Vitbergsbacken i Skellefteå under söndagen. Det var den första deltävlingen i Snowracer Cup, som kommer att köras över hela landet.

I Snowracer Cup startade fyra åkare samtidigt och tävlade mot varandra med att köra sin snowracer/bob så fort som möjligt ner för backen. Eftersom alltifrån sexåringar till pensionärer deltog så är de tävlande indelade i olika klasser. De yngsta fick börja i halva backen och de äldre åkte enda uppifrån.

Tävlingarna anordnades av Skellefteå rodelsällskap som hade en liten baktanke med arrangemanget.

– Alla kan vara med och kanske kan vi lura dem att testa rodel senare också, säger Enar Nordvik på Skellefteå rodelsällskap.

Se bildspelet från söndagens tävling!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.