Ronny Lidström tillsammans med båten Vidar. Foto: Privat.

Ronny går mot strömmen och startar sjötaxi

Publicerad

Sen Ronny Lindström var en liten pojke har han alltid älskat båtar och nu går hans dröm i uppfyllelse. I sommar hittar ni honom bakom rodret på sin nystartade sjötaxi.

Skellefteå kommun har bestämt sig för att satsa pengar på skärgården via ett EU-projekt och Ronnys sjötaxi är en av transportförbindelserna.Turerna går från Furögrund, Kåge, Skelleftehamn och Skellefteå centrum.

– Jag vill att Skellefteåborna ska upptäcka att vi har en skärgård här. Att den kommer till liv av folk som badar där hela dagarna, säger Ronny Lindström, ägare av Nordisk sjötaxi.

Olycka till sjöss som tolvåring: ”Båten exploderade”

Båten heter Vidar, har plats för 12 personer och kommer att guppa längs Skellefteälven under somrarna. Sjötaxin har hållit igång i drygt tre veckor nu och än har allt flutit på. Ronny har en enorm respekt för säkerheten på sjön – speciellt efter en incident under uppväxten.

– Som tolvåring hade jag min första båt tillsammans med brorsan. Vi skulle tanka och plötsligt exploderade den, min bror flög iväg av tryckvågen och min flytväst sprack av glassplitter. Men vi klarade oss bra, jag fick bara skrubbsår på armen, säger han.

Taxibåten kommer att köra turerna fram till den 5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.