Arkivbild. Dagmar Schröder (S) är starkt kritisk och vill att kommunen polisanmäler sargbygget. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

S vill att sargbygget polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Bjurholm är kritiska till att tre politiker från Liberalerna och Moderaterna på eget bevåg byggt upp kommunens hockeyrink.
– Vi från S kommer att lämna in en skrivelse till kommunen där vi rekommenderar att händelsen polisanmäls, säger oppositionsrådet Dagmar Schröder (S).

Schröder är upprörd över hur sargbygget hanterats och menar man inte kan verkställa beslut bara för att någonting drar ut på tiden. Vidare menar hon att sargbyggarna gjort sig skyldiga till olaga intrång på kommunens anläggning när de tog sig in på konstgräsplanen där nu hockeyrinken står.

Hon menar att det är ytterst allvarligt att det är politiker i ledande ställning som legat bakom det osanktionerade bygget av sargen.

– De här personerna sitter bland annat som ordförande i nämnder. Vi kan inte ha vilda västern i ett demokratiskt samhälle, säger hon och fortsätter:

– Vi kommer yrka på en misstroendevotering vid fullmäktige i april, vi anser inte att det är rimligt att de tre politikerna sitter kvar.

Kan vara ett svartbygge

Enligt Dagmar Schröder så saknas det bygglov för sargen och ärendet ska ligga på bygglovshandläggarens bord.

Per Lindqvist (L) är ordförande i miljö- och byggnämnden och en av de som i helgen satte upp sargen. Han tror inte att det behövs bygglov för sargen eftersom den är temporär, men han är inte helt säker.

– Vi har ju inte 100 procent koll, men så vitt vi förstår så behövs inget tillfälligt bygglov för en temporär sarg, det hade behövts om den var stationär.

Om brottsanklagelserna och att de ska ha gjort sig skyldiga till olaga intrång svarar Lindqvist:

– Jag kan inte annat än skratta, vi har inte klippt några lås, det var öppet till planen.

”Inte hela världen”

Att Socialdemokraterna planerar en misstroendevotering vid nästa fullmäktige tar han med ro.

– De måste ju göra vad de tycker är rätt. Vi har handlat för vad vi tror är bjurholmarnas bästa och satt upp sargen. Jag har fullt upp så skulle jag bli entledigad från mina politiska uppdrag så är inte det hela världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sargbygget i Bjurholm

Mer i ämnet