Foto: SVT.

Så förbereder sig Maja Beskowskolan för skolstängning

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev det klart med en lagändring som innebär att regeringen får befogenhet att stänga skolor och förskolor vid extraordinära händelser. På Maja Beskowskolan i Umeå förbereder man sig nu för en eventuell skolstängning på grund av coronaviruset.

Magnus Josefsson är rektor vid Maja Beskowskolan i Umeå och ansvarig för klass 7-9.

I klippet berättar han om hur man förbereder sig genom olika test – och genom planering.

Coronaviruset i Västerbotten

Sofiehemsskolan ser över tekniken

På Sofiehemsskolan som undervisar elever mellan F-5 håller man också på att förbereda sig för att eventuellt stänga framöver. Rektorn Bengt Olander berättar att man ser över vilken teknik skolan har för att kunna undervisa elever på distans.

– Det är en helt ny situation för oss, vi får tillsammans fundera på vilket sätt kan vi bedriva undervisning över nätet.  Att ha distans- eller fjärrundervisning hur gör man det med unga barn? Det är en utmaning men vi måste ändå förbereda oss, säger han och förklarar att en farhåga han har är huruvida man kan upprätthålla den undervisningskvalité man har idag och hur det ska säkerställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet