Foto: SVT/Umeå Folkets hus

Så kör bilarna under studentbalen

Publicerad

I morgon glittrar centrala Umeå av finklädda balungdomar. Här kan du se var bilkortegen med balparen kommer att köra genom centrum.

I morgon stundar studentbalen för Umeås, men också Robertsfors och Vännäs, gymnasieelever som går sitt sista år. Dörrarna till Folkets Hus i Umeå slås upp klockan 17.00 för de finklädda studenterna. Under två timmar kommer koretegen med bilarna eskortera in eleverna.

Sträckan kommer i stort sett vara densamma som i fjol. Skillnaden i år är att fordonen kommer komma in på Skolgatan och sedan köra ner framför Systembolaget på Rådhusesplanaden.

– Det är ganska likt från ifjol. För bilarnas sträcka är skillnaden är att de kör upp vid Skolgatan, men röda mattan ligger på samma ställe som ifjol, säger Petra Edström, restaurang- och nöjeschef vid Folkets Hus.

Bäst sikt för att se balparen kommer vara längs Nygatan där det finns plats för publiken, men också vid avsläppet på Rådhusesplanaden i höjd med Vasaplan.

Se kartan för hur bilkortegen kör i bilden ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.