Foto: SVT

Så leds trafiken om vid Klockarbäcken i Umeå – i ett år

Uppdaterad
Publicerad

På grund av bygget av Västra länken i Umeå leder Trafikverket från och med i natt om trafiken på E12, Vännäsvägen, i höjd med Klockarbäcken.

– Tack vare att vi kan leda om trafiken skapar vi inte bara en säkrare arbetsplats för byggarbetarna, utan även en säkrare trafiksituation för trafikanterna, säger Tommy Taftø som är projektledare vid Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafiken leds om från befintlig E12 in genom Klockarbäcksområdet och sedan tillbaka till E12 i höjd med korsningen vid Umedalen.

Foto: Trafikverket.

Omledningen

Från natten mot den 11 maj kommer Trafikverket att leda om trafiken på E12, Vännäsvägen, i höjd med

Klockarbäcken, Umeå, från befintlig E12 in genom Klockarbäcksområdet, via Stackvägen och Lagervägen, och åter tillbaka till E12 på en ramp i höjd med korsningen vid Umedalen.

Den tillfälliga omledningen av E12 kommer att bestå under ett år, detta för att möjliggöra byggandet av Västra länken, entreprenad 8.

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.