Foto: SVT

Så ska Vindeln styras

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur Vindelns kommun ska styras under de kommande fyra åren. Det blir Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna som ska styra.

Vindeln är den sista kommunen i Västerbotten att presentera ledningen efter höstens val. Enligt kommunalrådet Mathias Haglund (S) har man hållit samtal med alla partier – väl investerad tid enligt honom.

– Det har tagit lite tid och det kanske är så när nya partier ska samarbeta med varandra. Men Vänsterpartiet har vi samarbetat med förra mandatperioden och Kristdemokraterna efter valet 1998, så helt utan erfarenhet är vi inte, säger Mathias Haglund (S).

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Vilka ämnen blir viktigast för er?

– Fritidsfrågorna har varit uppe, med föreningslivets förutsättningar att utvecklas. Näringslivet vill vi också utveckla, säger Mathias Haglund (S).

Centerpartiet gick fram i årets val, men är inte med i det styrande samarbetet.

– Vi hade lite skilda åsikter kring hur styrning och ledning ska gå till, men sakpolitiskt är vi inte jättelångt ifrån varandra i Vindeln, säger Simon Karström (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet