Andreas From (S) och Gunnel Jonsson (S) kommer dela på kommunalrådstjänsten. Fördelningen av arbetsuppgifterna blir 70-30. Foto: Socialdemokraterna i Västerbotten

Åsele får två kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, som är det största partiet i Åsele, har beslutat att följa flera andra kommuner i länet och dela upp tjänsten som kommunalråd. Andreas From (S) och Gunnel Jonsson (S) kommer dela 70-30.
– Jag tycker det blev väldigt bra, säger From.

I Åsele blev Socialdemokraterna största parti och kommer styra med hjälp av Åselepartiet under kommande mandatperiod.

Vid ett medlemsmöte under torsdagskvällen röstades kommunalrådskandidaterna fram och det beslutades att följa flera andra kommuners strategi och dela upp tjänsten mellan Andreas From (S) och Gunnel Jonsson (S).

– Det är ett fantastiskt förtroende man har fått och det känns spännande, säger From.

Man kommer dela upp heltidstjänsten 70-30 mellan From och Jonsson. En lösning man hoppas ska bidra till att underlätta den stundtals tunga arbetsbördan.

– Ett kommunalråd i dag är inte en heltidstjänst egentligen utan du jobbar ofta mycket mer än man kanske tror. Då kan det vara bra att vara två personer, säger Gunnel Jonsson.

”Slutit upp väldigt bra”

Bägge två blir alltså kommunalråd och man hoppas att deras olika erfarenheter ska fungera som ett stöd mellan varandra.

– Vi har partiet och styrelsen i ryggen så det finns gott om stöd och de har slutit upp väldigt bra bakom oss. Gunnel har varit betydligt längre än mig i politiken och sitter på mycket kunskap så vi kommer kunna ha stöd hos varandra, säger Andreas From.

På måndag är det valfullmäktige och då spikas alla poster. Det är efter detta detaljerna i styret kommer utformas rent praktiskt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet
Mer Västerbotten
Mer Nyheter