Foto: SVT

S och ÅP ska styra Åsele tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, som i valet blev största parti i Åsele med 37,7 procent, kommer att styra kommunen med stöd av Åselepartiet under kommande mandatperiod.

De stora vinnarna i valet kommer att styra Åsele tillsammans med valets stora förlorare när S och ÅP gör gemensam sak den kommande mandatperioden.

Åselepartiet blev de stora förlorarna i valet efter att ha backat med hela 18, 2 procent. Men nu får de trots detta en möjlighet att tillsammans med S styra kommunen.

”Vi har träffat alla partier ett flertal gånger där vi samtalat om vad som är viktiga frågor för oss alla i kommunen. Det har varit bra möten där alla varit överens om att vi tillsammans måste hitta nya former för det politiska arbetet med att utveckla kommunen”, skriver Urban Lindström (S) och Anders Westman (ÅP) i ett gemensamt utskick.

Socialdemokraterna kommer att tillsätta kommunalråd och Åselepartiet ska utse kommunfullmäktiges ordförande. Övriga förtroendeuppdrag ska presenteras 26 november, enligt utskicket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet