Sinnika Sjunnesson, projektledare för SM-veckan i Skellefteå. Foto: SVT

Så summeras SM-veckan

Publicerad

Efter en veckas hårt arbete är SM-veckan i Skellefteå över. Bland arrangörerna finns nu en känsla av både lättnad och tomhet.

Det kom betydligt mer publik än vad arrangörerna väntat. Ungefär 130 000 besök på de olika arenorna har ägt rum, arrangörerna hade väntat ungefär 75 000.

Nu ska det städas och plockas undan. Kvar blir känslor och minnesbilder, men också en hel det del materiella värden runt till exempel Vitberget som kan användas i framtida evenemang.

– Vi har ju kvar all fiber vi har dragit, vi har fixat wifi och vi har en TV-studio, säger projektledare Sinnika Sjunnesson.

”Bra driv och fantastisk inramning”

Nu väntar lite vila för alla som bidragit till att få SM-veckan att rulla på.

– Det ska bli skönt att sova, men det är ju sorgligt att det är slut, säger Sara Eklund som varit allt i allo under tävlingarna.

– Jag tycker vi ska ta med oss ett väldigt bra driv från Skellefteå och fantastisk inramning, säger stadionspeakern Per Forsberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan Skellefteå

Mer i ämnet