Enligt Erika Hjukström som är näringslivsutvecklare i Sorsele kommun har frukostarna varit efterfrågade. Foto: Claudio Bresciani/TT/Sorsele kommun

Satsar på frukostar – för att förbättra företagandet

Publicerad

Nu ska företagandet i Sorsele bli ännu bättre. Kommunen dragit igång företagarfrukostar för att ge näringslivet ny skjuts.

I höstas blev Sorsele rankad av Svenskt Näringsliv som bäst i Västerbotten vad gäller företagsklimatet. Men nu satsar kommunen vidare och vill bli ännu bättre.

Tillsammans med Företagarna Sorsele har man dragit igång frukostar en gång i månaden. Där kan företagen ställa frågor och få information om kommande etableringar.

– Frukostarna har varit efterfrågade, man vill träffas och få nya tankar, säger Erika Hjukström som är näringslivsutvecklare i Sorsele kommun.

Förra veckan hölls den första träffen, då kom 11 företagare. I mars är det dags igen.

– Vi är bäst i företagsrankingen och det ger en bra grund. Företagen i Sorsele är vana att samarbeta, säger Erika Hjukström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.