Dubbla olyckor på E4 i Västerbotten under söndagseftermiddagen. Foto: SVT Design

Tre allvarligt skadade efter krock på E4

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades allvarligt i samband med en krock på E4 i höjd med Sikeå vid 15-tiden under söndagen. Tre personer skadades allvarligt i olyckan och vårdas på sjukhus.

Krocken inträffade på E4:an i höjd med Sikeå. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Det är en krock på E4:an med tre bilar inblandade, säger Tor Håkansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten. En bil ska vara i diket, en annan har voltat och ligger på sidan av vägen.

Det rör sig om en bil med släp, på vilket ytterligare en bil var lastad, som har krockat med en annan bil när släpet åkte över i fel körfält, enligt vk.se.

Vägen är blockerad på grund av det inträffade och försvårar framkomligheten i trafiken i både söder- och norrgående riktning.

Fyra skadade

Norrlands Universitetssjukhus bekräftar under söndagskvällen för SVT att fyra personer har skadats i krocken, varav tre är allvarligt skadade. En man i 30-årsåldern opererades akut. En man i 60-årsåldern och en kvinna i 90-årsåldern läggs in på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador. På måndagen meddelar sjukhuset att de tre personerna är kvar på intensivvårdsavdelningen. Ingen av patienterna har livshotande skador.

Ytterligare en person, en man i 60-årsåldern, skadades lindrigt i olyckan.

Halt på plats

Trafikverket har tidigare under dagen varnat för ishalka på många vägar i Västerbotten. Det samma gäller på olycksplatsen.

– Det är väldigt halt på platsen, säger Tor Håkansson, räddningschef i beredskap till SVT Nyheter Västerbotten.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 17-tiden, men polisen stannade kvar ytterligare ett tag för att dirigera om trafiken.

Ytterligare en olycka på E4

Strax innan klockan 17 så inträffade ytterligare en olycka på E4. Denna gång mellan Hörnefors och Nordmaling i södergående riktning.

Det handlar om en singelolycka där personbilen har snurrat på vägen. Det är inga personskador i samband med olyckan, enligt räddningstjänsten. Vägen spärrade tillfälligt av i södergående riktning när räddningstjänsten sanerade vägbanan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer