Seth om Björklövens ledning: ”De måste ha ryggrad” Foto: SVT.

Hockeyspelare larmar – känner sig särbehandlade av Björklöven

Publicerad

Flera spelare och föräldrar i Björklövens ungdomsverksamhet riktar nu skarp kritik mot hur hockeyspelarna behandlas. Det handlar bland annat om negativ särbehandling och utfrysning.​

Seth är en av flera spelare som SVT Nyheter Västerbotten talat med som starkt ifrågasätter ungdomsverksamheten i Björklöven. Han menar att föreningens ledning fullständigt lämnat över till föräldrar att styra och ställa.

– Man är inte snälla mot varandra inom laget och tränare de sista två åren har gått med på en väldigt dålig laganda, säger Seth till SVT.

Både spelare och föräldrar vittnar om att det är viktigare vad man har för band eller släktskap inom Björklöven än vad man presterar på isen. Seth tycker att tränarstilen och särbehandlingen drabbar hela laget och skapar en osund otrygg känsla som skadar många.

Tillbakavisar kritiken

Björklöven säger sig inte se att någon särbehandlats eller att någon särskild föräldrargrupp fått det beskrivna inflytandet.

– Våra tränare jobbar efter Björklövens värdegrund och de styrdokument föreningen har, säger sportchefen för junior- och ungdomsverksamheten, Joakim Engström.

– Vi har fått en del passningar under hösten, men hittills ser jag inte att vi särbehandlat ungdomar, säger Anders Blomberg, som är vd för Björklöven.

I klippet ovan berättar Seth om hur han upplever det inom Björklöven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot Björklövens ungdomsverksamhet

Mer i ämnet