Foto: SVT

Siktar på biljettrekord till publikfri match

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet att Björklöven fortsätter det pågående slutspelet inför tomma läktare. Beslutet medför stort ekonomiskt tapp för klubben. Efter stort engagemang från fans siktar man nu på att sälja 10 000 biljetter – till en match ingen får gå på.

Den som redan köpt biljett till lördagens hemmamatch erbjuds pengarna tillbaka – ett erbjudande få har nappat på. Istället upplever klubben att fansen sluter upp. Redan två timmar efter biljettsläppet hade 2500 biljetter sålts.

På sin webbsida skriver klubben: ”Efter gårdagens trista nyhet om att vi tvingas fortsätta slutspelet utan publik har vi blivit översköljda med värme och engagemang från er supportar.”

Coronaviruset i Västerbotten

– Eftersom vi inte har någon publikbegränsning, och eftersom allt är upp och ner i dessa virustider, gör vi något som vi aldrig gjort förut. Varför inte utöka biljettantalet och sikta på att sätta ett nytt rejält klubbrekord i biljettförsäljning? Vi vill nå drömgränsen 10 000 sålda biljetter på lördag, säger Anders Blomberg, vd på Björklövens hemsida.

10 procent av biljettintäkterna går till Björklövens projekt Gröngul kompis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet