Sjukhustjuv flydde ut på isen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen såg ögonvittnen en man lasta saker i en bil vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. När polisen kom till platsen flydde den misstänkte ut på en igenfrusen damm på universitetsområdet.

– Men han gav upp självmant sedan som jag har förstått det, säger Johan Lindgren, RLC-befäl på polisen till SVT Nyheter.

Larmet kom till polisen klockan 02.13 under natten mot måndagen. Ögonvittnen såg då hur en man i 25-årsåldern lastade in saker i en bil utanför sjukhuset.

De larmade polisen och började samtidigt följa efter bilen då mannen körde därifrån. När polisen kom fram hittade de bilen – men den misstänkta tjuven hade flytt därifrån till fots.

Polisen hittade honom kort senare vid dammen på universitetsområdet. När de konfronterade honom så flydde han ut på den igenfrusna dammen, enligt polisen. De kallade på Räddningstjänsten ifall isen inte skulle hålla. Men mannen gav upp självmant och lämnade isen, uppger polisen.

Mannen greps på platsen och är nu misstänkt för stöld. Exakt vad han stal på sjukhuset är oklart. Enligt polisen är den misstänkta tjuven känd av dem sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.