Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjuksköterskestudenten Johanna Olofsson från Umeå har nyligen avslutat sin verksamhetsförlagda utbildning på Sorsele sjukstuga där det har varit fullt upp. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Sjuksköterskestudenten Johanna om sin praktik i Sorsele: ”Det har varit full rulle”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Olofsson går sjuksköterskeprogrammet på Umeå universitet och har nyligen gjort sin verksamhetsförlagda utbildning, det vill säga praktik, på Sorsele sjukstuga. Inför utbildningen fanns en oro att det inte skulle finnas så mycket att göra i glesbygden, men så blev inte fallet.   

– Det har varit full rulle hela dagarna, säger sjuksköterskestudenten Johanna Olofsson. 

Wilma Samuelsson kommer från Uppsala och läser till arbetsterapeut. För henne var det närheten till naturen som gjorde att hon ville göra sin VFU, verksamhetsförlagda utbildning, i Sorsele. 

– Jag hade hört om den vackra naturen och ville uppleva den, säger den blivande arbetsterapeuten. 

I klippet berättar Johanna och Wilma om sina erfarenheter och om fördelarna med att göra sin praktik i en glesbygdskommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.