Foto: SVT

Kämpar för att hålla kvar Norrbotniabanan i planerna

Uppdaterad
Publicerad

Stationer i Sävar, Robertsfors och Bureå planeras nu för Norrbotinabanan och fler diskuteras. Men att banan verkligen byggs från Umeå till Skellefteå och Luleå är inte helt klart. Förslaget som är Trafikverkets eget förslag skall remiss- behandlas.

Norrländska trafikpolitiker som träffades i Umeå idag var eniga om att det nu gäller att hålla kvar Norrbotniabanan i Trafikverkets plan – för det är många som kommer att vilja påverka  och ändra förslaget.

– För mig är det en omöjlig tanke, det pågår redan nu planering för sträckan Umeå-Skellefteå, säger kommunalrådet Margareta Rönngren (S).

Norrbotniabanan

LÄS MER: Norrbotniabanan får ja av Trafikverket

Men i Stockholm känner mig sig svikna av Trafikverkets plan. Men enligt Margareta Rönngren är denna satsning viktig för att hela landet ska hålla ihop.

– Vi pratar om och vi vill ju verkligen skapa ett Sverige som håller ihop och det är det vi visar nu. Man är beredd att göra det också så att det kan hålla ihop och här är det så oerhört viktigt att industrin har varit tydlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrbotniabanan

Mer i ämnet