Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En oerhört tragisk händelse” – hör Skellefteå buss vd Marie Larsson om olyckan som inträffade på lördagskvällen. Foto: SVT

Skellefteå buss vd om dödsolyckan i Yttervik: ”Vi har sorg här”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en av Skellefteå buss chaufförer och bussar som var inblandade i olyckan på lördagen där en 18-årig man dog.

– Det var väldigt, väldigt dåligt väder och förutsättningar på vägen. Givetvis tolkar vi det som orsaken till olyckan, säger Marie Larsson, vd på Skellefteå buss.

Bussolyckan utreds av polisen som vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt vållande till annans död. Skellefteå buss utreder också händelsen på sitt håll. Initialt bedömer de att det var vädret, med stora mängder nederbörd, som orsakade olyckan säger Marie Larsson.

Skellefteå buss hade högre beredskap redan innan olyckan, på grund av den vädervarning som förelåg under helgen. Marie Larsson anser dock inte att de hade anledning att ställa in bussarna på olyckssträckan.

– Vi hade inga indikationer på att den här sträckan skulle vara värre än någon annan. Trafiken gick bra hela dagen fram till att det här inträffade, säger hon.

Erbjuds krisstöd

Efter lördagskvällens olycka, där en 18-årig man omkom och ytterligare en tonåring skadades, har Skellefteå buss personal erbjudits krisstöd.

– Våra tankar är såklart väldigt mycket hos de inblandade och deras anhöriga. Att en har avlidit känns svårt för oss också, det skakar om, säger Maria Larsson.

Hör om hur chauffören som körde bussen mår, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.