• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: Patrik Samuelsson SVT

Vårdpersonal får 2 600 kronor i covidbonus av Skellefteå kommun

Publicerad

Anställda som jobbat med covid-19 inom vård- och omsorg samt stöd i Skellefteå får en bonus på 2 600 kronor var. Det beslutade socialnämnden under torsdagen.

Sammanlagt handlar det om över 3 000 personer som får dela på 8 miljoner kronor plus sociala avgifter i covidbonus, det blir ungefär än 2600 kronor var före skatt. Pengarna kommer från ett överskott som förvaltningen gjorde år 2020.

– Vi ville visa vår uppskattning för deras hårda arbete under pandemin, säger socialnämndens ordförande Iosif Karambotis (S).

Facken har i samråd innan beslutet tyckt att bonusen är bra. Men ville samtidigt att det ska förtydligas vilka som ska få den.

– Och vi har fått med alla våra yrkesgrupper, säger Malin Andersson, ordförande vård- och omsorgsklubben på Kommunal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.