Nu väljer flera av länets kommuner att följa Region Västerbottens rekommendation om munskydd vid vårdnära kontakter. Foto: TT

Kommunerna återinför munskydd inom vård och omsorg

Uppdaterad
Publicerad

Nu väljer kommunerna att följa Region Västerbottens rekommendation om munskydd vid vårdnära kontakter.

– Vi vill ju skydda våra äldre, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef på Vård och omsorg vid Skellefteå kommun.

Från och med idag återinförs det munskydd för alla medarbetare inom flera av länets kommuner som arbetar patientnära. Detta efter att Region Västerbotten gått ut med en rekommendation.

– Vi ser det som en självklarhet att följa deras rekommendation. De har ju en helt annan blick än vad vi har, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef på Vård och omsorg vid Skellefteå kommun.

Coronaviruset i Västerbotten

Hur upplever du coronaläget i Skellefteå nu?

– Det cirkulerar ju men vi har inte sett någon jätteökning. Men det kan ju förändras fort, det är ju så det fungerar.

Hur tror du att de anställda känner inför att ta på sig munskydden igen?

– Ja, vad ska man säga. Det är ju naturligtvis oerhört jobbigt att jobba i munskydd. Ingen vill ju det men vad ska man göra, det är ju som det är. Det blir nog bra om vi kan bromsa det här, vi vill ju skydda våra äldre, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef på Vård och omsorg vid Skellefteå kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet