Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M) om markförsäljningarna: ”Det signalerar att Skellefteå växer”. Foto: Marit A Israelsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skellefteå kommuns politiker säljer mark för många miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Alla markförsäljningar i Skellefteå signalerar att kommunen växer. Det säger oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M).

– Att vi säljer mark för 58 miljoner kronor på ett enda sammanträde säger något om vart Skellefteå är på väg, säger han med anledning av SVT nyheters inslag om Skellefteå site east.

De markförsäljningar som politikerna tog ställning till vid senaste sammanträdet, kommunstyrelsens arbetsutskott i Skellefteå, var bland annat försäljning av tomtmark till byggandet av flera hundra bostäder i flerfamiljsbostadshus på Erikslid. Mark såldes också på Älvsbacka och Hedensbyn.

Om inte markförsäljningsärendet gällande koreanskägda bolaget Dongjin Sweden AB utgått ur ärendelistan hade det handlat om ytterligare en försäljning på 19 miljoner kronor.

– Vår utmaning i det här är ju att få nationella beslutsfattare och medier att förstå vad som faktiskt händer här uppe i norr, för vi dras fortfarande med många fördomar, menar oppositionsrådet.

Ett sätt har varit att sex Norrlandsstäder gått ihop och bildat N6-initiativet som ska försöka fördjupa förståelsen för Norrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet