Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se drönarbilder från det nya industriområdet och hör näringslivschefen Anja Palm berätta om det stora intresset som finns för Skellefteå som etableringsort Foto: Randi Gitz/SVT/Marit A. Israelsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här markbereds nya industriområdet – nästan lika stort som Northvolts

Uppdaterad
Publicerad

Industriområdet där batterifabriken byggs är stort, men på andra sidan Torsgatan i Skellefteå markbereds just nu ett nästan lika stort område inriktat främst mot Northvolts underleverantörer.

– Det har kommit lite i skymundan av Northvolttomten, men är ett område som kommer att betyda mycket, säger näringslivschef Anja Palm.

Markarbetena på det blivande industriområdet på i första hand cirka 45 hektar påbörjades i våras och pågår hela nästa år. Tanken är att det ska bli fyra tomter till hugade spekulanter. Förhandlingar med ett koreanskägt företag som ska göra höljen till batterier pågår.

– Men nu är intresset för Skellefteå så stort att det är alla möjliga branscher som vill komma hit.

Och som om inte de framväxande industriytorna vore nog – det planeras för ännu mer.

I klippet visas drönarbilder över platsen och näringslivschefen Anja Palm berättar om en lyrisk kund som var på besök förra veckan: ”Han menade att kommunen serverar på silverfat”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet