David Berglund, vd på Latitude 64, som prisbelönas. Foto: SVT

Skellefteåföretag prisbelönas

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåföretaget Latitude 64 har av Dagens Industri utsetts till ”årets Gasell” i Västerbotten. Priset delas ut till det mest snabbväxande företaget i varje län. Latitude 64 jobbar med tillverkning och försäljning av tillbehör till discgolf.

– Jätteroligt att få bekräftelse. Vi har gjort en fantastisk resa de senaste åren, säger vd:n David Berglund.

Han har liksom de övriga delägarna har ett förflutet inom sporten. De tyckte att de kunde göra bättre prylar än de som fanns på marknaden och har de senaste åren vuxit kraftigt. Omsättningen är enligt DI uppe i 49 miljoner kronor och tillväxten mellan 2012 och 2015 är 440 procent.

Discgolf i Västerbotten

– Vi har en driven och motiverad personal. Det är de som gör det, säger David Berglund.

Årets digitala Gasell i Umeå

DI delar ut Gasellpriser till snabbt växande företag runt om i landet. Förutom Latitude 64 prisas också it-företaget 5 High Innovations i Umeå som årets digitala Gasell i Norrland. Priserna delas ut på en gala i Umeå på torsdag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Discgolf i Västerbotten

Mer i ämnet