Banan på i20-området i Umeå har blivit en av världens mest spelade discgolfbanor. Foto: SVT

Stort intresse för discgolf i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Ett högtflygande intresse har lockat många korgletande disckastare till banorna i Umeå. Sporten discgolf har vuxit explosionsartat de senaste åren och under coronapandemin har allt fler börjat hitta ut på banorna runt Västerbotten.

Sporten är billig att utöva och lätt att börja med, menar David Viklund från Umeå discgolfklubb.

– Vem som helst kan börja med discgolf, man behöver bara köpa några discar. Det känns som en lagsport eftersom det är så socialt. Men man tävlar bara med sig själv, säger David Viklund.

Discgolf i Västerbotten

Flera banor i länet

Skellefteå har under lång tid varit en populär bana. Där har det anordnats stora internationella tävlingar. Men under de senaste åren har det blivit flera nya banor runt om i länet.

– Många nya banor tar form. Sävar, Holmsund, Bodbyn men även Hörnefors och Vännäs har fina banor. Det behövs då det har blivit ganska trångt på banorna i Umeå under sommaren, säger David Viklund

Svenska Discgolfförbundets ordförande har för SVT nyligen bekräftat det allmänna stora uppsvinget i år.

 I videon ovan får du höra varför många lockas av sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Discgolf i Västerbotten

Mer i ämnet