I polisens förundersökningsprotokoll kan man se flera bilder av mannens olika cannabisplantor. På en whiteboard-tavla kan man även utläsa hur 39-åringen planerat odlingen, med flera sorters cannabis och anteckningar för dem. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Skelleftebo döms för cannabisodling

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man i Skellefteå döms för Narkotikabrott efter att han odlat cannabis i sin bostad. Sammanlagt handlar det om 1,7 kilo som mannen odlat.

Mannen erkände att han odlat cannabis men hävdar att han gjort det i syfte att självmedcinera, snarare än att missbruka. Han hävdade även att handlingen skulle betraktas som straffri då han menar att han handlat ur nöd.

39-åringen döms till 140 timmars samhällstjänst, tingsrätten skriver att om straffet hade utdömts till fängelse så skulle det i stället ha motsvarat  sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.