Umeå kommun drar nu om vissa skidspår inför rallytävlingen. Foto: TT, Gorm Kallestad

Skid- och skoterspår dras om inför VM-rallyt i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av februari arrangeras rally-VM i Umeå. Umeå kommun drar nu om vissa skid- och skoterspår för att inte störa tävlingen och rennäringen.

I slutet på februari förväntas tusentals människor att komma till Umeå när VM-rallyt för första gången ska arrangeras i kommunen. Nu går kommunen ut med information till de som kan tänkas beröras av tävlingarna.

– Rally-VM är ett jättestort arrangemang och det medför att vi måste göra vissa justeringar för att alla ska få plats och ingen ska komma i kläm, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör vid Umeå kommun i ett pressmeddelande.

Skid- och skoterspår som berörs

Olles spår

Från och med 7 februari får spåret en ny bansträckning, där den bortre delen ersätts av en provisorisk slinga.

Draghundsspåret Kulla

Från 7 februari till 7 mars kommer det finnas renar i Kullaområdet och därför bör hundar undvikas. Istället har kommunen ökat tillgängligheten i andra spår under perioden, därför öppnas skidspår för draghund i Röbäck och Sävar. Nydalas hundspår kommer också prepareras oftare än vanligt.

Skoterled Sävarheden

Kommer stängas helt från och med 10 februari till 7 mars, då det kommer finnas renar i området. Skoterförare hänvisas istället till östra sidan om Sävarån och skoterleden via Tväråmark.

Informationsskyltar kommer sättas upp på samtliga platser om vad som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2022

Mer i ämnet