Polisen hittade narkotika och nästan 100 000 kronor i kontanter hemma hos mannen vid en husrannsakan. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Skjutne mannen i Umeå misstänks för ytterligare brott – gömde knark och kontanter hemma

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som sköts Öst på stan i Umeå tidigare i år misstänkts för grovt narkotikabrott och ärendet är uppe i domstol.

Nu misstänks mannen för ytterligare narkotikabrott som ska ha skett under hösten.

Under en utekväll i Umeå i september får polis larm om en stökig man på en krog i centrala Umeå. Mannen ska ha uppträtt påverkad och nervös och polis tillkallades.

I tumulten som uppstod ska mannen ha skrikit till en kompis: ”Ta en taxi och åk hem till mig. Du vet vad du ska göra”.

Skjutning i centrala Umeå

Hittade narkotika och kontanter

Under en husrannsakan återfanns misstänkt narkotika i olika sorter. Man hittade även en bunt med femhundrakronorssedlar. Närmare 100 000 kronor i kontanter hittades.

Han misstänks nu för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Det finns en misstanke om att mannen haft innehavet i syfte att sälja vidare.

Misstänks för brott sedan tidigare

Mannen är sedan tidigare misstänkt för grovt narkotikabrott efter att polis gjorde ett tillslag på Västerslätt i maj. Han greps i sin bostad i Umeå i början av september av den regionala insatsstyrkan och anhölls sedan.

Händelsen på krogen inträffade helgen innan gripandet.

Sköts med tre skott

Mannen är också den som träffades av tre skott efter skjutningen Öst på stan i våras. Polisen tror att skjutningen var en uppgörelse om narkotikamarknaden.

I förhör berättar mannen att han efter skadan i våras haft svårt att sova och på grund av det självmedicinerat.

Mannen erkänner innehav för eget bruk men nekar till försäljning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skjutning i centrala Umeå den 17 april – få en sammanfattning på en minut. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i centrala Umeå

Mer i ämnet