Ett vittne såg händelsen och fotograferade traktorn. Foto: Polisen

Traktorchaufför skottade snö på bil – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 55-årig traktorchaufför åtalas för skadegörelse för att ha skottat snö på en bil. Bilägaren uppger att mannen skrek åt henne innan: ”Flyttar du inte bildjävulen så plogar jag över den”.

Det var i december utanför en skola i Skellefteå som en kvinna parkerade sin bil på sidan av vägen för att gå in och hämta sina barn. Kvinnan har uppgett i polisförhör att mannen i traktorn kommer körandes och tutar åt henne. Han ska sedan enligt henne skrikit: ”Flyttar du inte bildjävulen så plogar jag över den”.

Kvinnan går sedan in och hämtar sina barn. När hon kommer ut så var bilen inplogad på höger sida mot trottoaren. Bilen fick skador på höger framskärm och en trasig lampa. Totalt kostade det 10.541 kronor för att reparera skadorna.

Traktorchaufför har uppgett att han inte hade som avsikt att skada bilen. Men han har sagt i förhör att: ”Tanken var att hon skulle känna att hon gjort fel i att hon ställt sig där”.

Mannen åtalas nu vid Skellefteå tingsrätt misstänkt för skadegörelse. Bilägaren, kvinnans sambo, vill ha pengar för självrisken för skadorna på 4.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.