Foto: SVT

Släpper misstanke om brott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kom under fredagen med en uppdatering i utredningen av händelsen i Ursviken i onsdags.

Tidigt under onsdagsmorgonen hittades en ung person medvetslös i en gångtunnel i Ursviken utanför Skellefteå. Polisen sa under onsdagen att de misstänkte att personen utsatts för brott.

Igår meddelade man att det däremot kunde röra sig om ett sjukdomsfall och misstankarna om brott som man haft inledningsvis var efter gårdagens uttalande inte lika säkra. Enligt polisen hade personen inte livshotande skador, men då de inte visste vad som inträffat lämnade de inga ytterligare uppgifter kring fallet.

Inga misstankar om brott

På fredagsförmiddagen uttalade sig polisen på nytt och man kan nu konstatera att det rör sig om ett sjukdomsfall. Detta innebär att polisen släpper misstanke om brott och på sin hemsida skriver man att några ytterligare uppgifter om händelsen inte kommer att lämnas ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.